mardi 28 juillet 2009

Mon premier sushi/my first sushi/primul meu sushi wow!

Voilà le profil de cet été 2009 montréalaise:-pas très intéressant de se laissé piqué, ni de jardiner dans la boue...
Alors, qu'est ce qu'on fait quand on est coincés à l'intérieur? On fouille, on cherche d'autre petites ou grandes passions, on ajoute de la documentation, de la détermination, beaucoup d'imagination, un brin d'amour , on appelle des amis et....
on commence à préparer de sushi - maison !
On , dans ce cas, a le visage de Ralu :) :) :)
Avand in vedere ca vara 2009 montrealeza are un profil nu tocmai interesant, plin de tantari si de ploi care fac aproape imposibil gradinaritul....ce putem face in interior?
Pai...sambata trecuta Ralu a cautat si a gasit printre pasiunile ei mai mari sau mai mici , a adaugat ceva documentare, determinare , multa imaginatie, o pudra de dragoste, apoi si-a adunat ceva prieteni (eu inclus spre marea mea mandrie) si am inceput impreuna sa preparam... sushi! Nu e simplu! Dar e foarte interesant.
Premier pas: Liste (non exhaustive) d'épicerie: riz pour sushi, vinaigre pour sushi, sauce soya, mayonnaise légère, feuilles nori , oeuf poisson , saumon fumé (le cru c'est pour la prochaine fois), crabe, carottes, avocado, mango, burdok, poked radish, fromage-crème, coriandre, graines de sésame, concombre, tempura.
Primul pas: lista (nu completa) de cumparaturi necesare: Orez special pentur sushi, otet special pentru sushi, sos soya, maioneza, foi de nori=alge, icre speciale sushi, somon afumat (pestele crud e pentur data viitoare), crab, morcov, castavete, avocado, mango, frunze de coriandru, burdok, poked radish (tot speciale pentur sushi dar facultative nu absolut necesare, branza/crema, seminte de sesam, tempura (pudra speciala, ca o faina seamana vag cu amestecul pentru snitzele).
Deuxième pas: préparer les ingrédients qui le demande : les graines et la tempura.( tout les deux Miammmm).
Al doi-lea pas: prepararea ingredientelor, adica prajitul semintelor si tempura in ulei fierbinte rezultand niste fulgi crocanti foarte, foarte buni!!!!
.
Troisième pas imaginer, oser, confectionner, rouler, couper.
Al trei-lea pas: a imagina, a indrazni, a confectiona, a rula, a taia.
....
On a beaucoup imaginé et osé!!!!
Am indraznit si imaginat mult!
....
....
Quatrième pas: présentation.
Al patru-lea pas: prezentarea.

La dégustation, les personnages et leurs fierté, le fun et le bonheur , dans le prochain épisode si les conditions techniques vont le permettre.
Degustarea, personajele impreuna cu mandria si bucuria lor le puteti vedea in episodul urmator, daca conditiile tehnice o vor permite.

Aucun commentaire: