mardi 10 juin 2008

Du jardin en assiette2

Les roses sucrées, pour confiture, sont en fleur.
Non, je ne vais pas faire de la confiture, mais…je prépare à ce temps –ci du sucre aromatisé aux pétales de roses.
Recette simple : dans un bol de verre, une grosse couche des pétales, une autre de sucre (1cm maximum) et on continu comme ça. On met le couvercle bien serré, on laisse une semaine, après on enlève les pétales, et on remet le couvercle. Le sucre aromatisé c’est super pour le kataif ou pour des meringues!
Bonne chance et bon appétit!

Trandafirii parfumati specific, cei pentru dulceata, au inflorit! Nu, nu o sa fac dulceata de trandafiri, dar am preparat zahar aromatizat. Reteta simpla : intr-un borcan de stical, un strat gros de petale de trandafiri, un strat de zahar (nu mai gros de 1 cm) si tot asa, alternand…apoi inchidem bine cu un capac si –l lasam o saptamana. Dupa care indepartam petalele cu o strecutaroare eventual , repunem capacul si pastram zaharul sa-l utilizam la diverse retete de prajituri. Cel mai mult, mie personal, imi plac kataiful si bezelele cu zahar aromatizat. Succes si pofta buna!

1 commentaire:

Anonyme a dit…

ildi a dit..
Draga mea ,colega mea a fost foarte incintata de reteta ta cu zahar aromatizat si chiar a spus ca va incerca si ea. Arata superb borcanul tau cu zahar si petale.