mercredi 26 novembre 2008

Bonjour et bon matin


me voilà comme toujours et comme vous tous (j'imagine) tot le matin, devant une première tasse du café. Mais parce que chez moi il fait un peu trop tot, je vais partager avec vous quelques photos que j'ai trouvées intéressantes sur notre ami commun, le café, et les différentes façons de le préparer.
Originaire d'Ethiopie, cultivé pour la toute primière fois au Yémen, aujourd'hui il est partout, le petit pêché...partout jusqu'à une certaine âge...parce que maintenant, par exempemple , j'ai fuis le camp de grands buveurs du café et j'ai passé de 5,6 tasses de café turc à une bon expresso (voir variations dernière photo) du temps en temps, comme une gâterie...

Iata-ma, ca deobicei si ca voi toti (imi inchipui) , dimineata devreme, in fata unei prime cesti de cafea . Dar pentur ca la mine, acum , e un pic cam mult prea devreme, m-am gandit sa va trimit cateva fotografii care mi s-au parut interesante cu prietena noastra comuna, cafeluta, si diversele moduri de preparare utilizate in timp si in spatiu.
Originara din Etiopia, cultivata pentru prima data in Yemen, astazi este raspandit peste tot"le petit pêché "...
peste tot dar pana la o anume varsta, pentru ca trebuie sa va marturisesc ca eu am dezertat tabara marilor bautori de cafea si, urmand directia indicata de graficul tensiunii arteriale, am trecut de la a 5,6 cesti de café-turc pe zi, la un micut si modest ness . Un bun expresso (cu variatiile din ultima fotografie) a devenit acum un rasfat de sambata si duminica. Cu cat mai asteptat, cu atat mai apreciat!
Deci, va las in compania pozelor, bun venit in lumea masinilor de peparat cafeaua!



J. Thorn "Le café, le guide du connaisseur"
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