Etant donnée que les fines herbes sont juste avant la floraison, c’est le temps de les couper et de commencer la préparation des gourmandises. Mmmm !
Vinaigre aromatisé
1l vinaigre de vin rouge, 3 petites oignions écrasées, 200g fines herbes en mélange (origan, estragon, basilic, romarin, sauge, marjolaine, thym…). On met les fines herbes et les oignions dans un bol en verre, on ajoute le vinaigre tiède, on ferme et on le laisse au soleil pendant deux semaines, en mélangeant du temps en temps. Après on passe au tamis le vinaigre dans une bouteille, on peut ajouter du poivre ou de piment fort et…c’est prêt pour les salades, vinaigrettes et certaines sauces.
Avand in vedere ca ierburile aromate sunt aproape sa infloreasca, e timpul potrivit pentru o prima taiere si pregatirea unor bunatati.
Otet aromatizat.
1l otet de vin rosu, 3 cepe mici strivite, 200g ierburi aromate (origan, tarhon, basilic, sauge, marjolaine, cimbisor, rozmarin, sau oricare altele dar intr-un amestec proportionat in asa fel incat sa nu predomine parfumul uneia). Se pun ierburile cu ceapa intr-un borcan de sticla, se adauga otetul caldut, se inchide ermetic si se tine la soare 2 saptamani, mestecand din cand in cand. Apoi se strecoara si se pune otetul in sticla, unde se mai poate adauga piper sau ardei iute uscat de preferinta, dupa gust. Otetul astfel obtinut are un gust si un parfum mai bogat decat cel simplu, mai « de vara » si poate fi utilizat direct in salate sau la vinaigrette sau in sosuri.
S-a terminat festivalul Juste pour rire, pentru a va face o idee despre atmosfera va sfatuies ca va amuzati cu foto-bulle :
http://multimedia.cyberpresse.ca/photosbulles/08toro/08toro.html
2 commentaires:
Super tes recettes et ton blog!
J'adore aussi cuisiner et jardiner!
Smaranda
http://pagesperso
-orange.fr/
creation.smaranda/
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